RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

De kracht van Goji bessen op een goede gezondheid

De Goji Bes is een oranje-rood vruchtje dat groeit aan een inheemse Chinese struik. In Azie wordt de goji-bes al eeuwen lang gegeten.Goji bessen spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunst. Ze versterken het immuunsysteem, verbeteren de oogfunctie en beschermen de lever. Ook bevorderen ze de spermaproduktie en verbeteren ze de bloedsomloop. Ook zouden ze een belangrijke anti carcinogene werking hebben. Dit wil zeggen dat ze helpen het ontstaan van kanker te voorkomen. Dit zijn enkele van de positieve eigenschappen van de Gojibes.

Vele onderzoeken tonen het positieve effect van gojibessen op de gezondheid.

Gojibessen hebben van alle groenten en vruchten het hoogste gehalte aan antioxidanten.

Andere zeer belangrijke stoffen die in de Goji bes gevonden worden zijn onder andere ijzer, vezels, vitamine C (500x meer dan bij sinaasappels!), vitamine B, vitamine E, beta-carotine, beta caroteen, mineralen, aminozuren, eiwit, essentiele vetzuren, selenium, germanium, fosfor, cyperone, physalin en een verscheidenheid aan andere essentiele ingredienten die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid.

Verse Goji-bessen kunnen in de diepvries bewaard worden. Ze zijn ook in gedroogde vorm te koop, de smaak is wat frisser dan van krenten en rozijnen.

Goji-bessen smoothie:

100 gram gojibessen
100 gram blauwe bessen
1 grote banaan, of 2 kleintjes
5 ontpitte dadels
kopje (ijs)water
1 mango
1 eetlepel raw agave siroop

Alles in de blender voor ca. 1 a 2 minuten en genieten maar van de heerlijke en supergezonde smoothie!

Linktip: de echte originele goji-bessen- en producten kopen.

Design by W3layouts