RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

Laat voeding uw medicijn zijn, en medicijn uw voeding

De "vader" van de westerse geneeskunde, Hippocrates, vatte het 2500 jaren geleden zo treffend samen: 'Laat voeding uw medicijn zijn, en medicijn uw voeding', daarom is het van groot belang dat je de juiste voedingsmiddelen en voedingstoffen tot je neemt hetgeen niet zo makkelijk gedaan is als gezegd.

Helaas is het zo dat de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in vele soorten groenten erg achteruit is gegaan soms wel tot meer dan 50 procent!
Een en ander heeft vooral ook te maken met hoe de grond bewerkt wordt. veel pesticiden maar ook door het injecteren van mest (uit de bio-industrie) direct in de landbouwgrond. Dit is zo scherp dat het directe schade oplevert voor het bodemleven. Dieren die daar in die bodem leven, kunnen dit nauwelijks overleven en dus kan deze bodem ook niet meer natuurlijk gehouden worden.

 Lees meer •


Probeer uw lichaam gezond te houden met goede voeding.
We lazen de gezonde tip: 
Als u in de zomer lekker naar het platteland trekt, zo dicht mogelijk in uw buurt en naar een plaatselijke (biologische) groententeler gaat, kunt u daar een heerlijke middag van maken.
De boer is ook blij want hij verdient aan huis meer aan zijn groenten en fruit dan via de winkel! U koopt verse groenten bij hem die u thuis gaat wassen en direct gaat invriezen. De vitaminen blijven dan behouden.Probeer uw lichaam gezond te houden met goede voeding die niet ten koste gaat van het milieu en niet ten koste van dieren. Maak het vooral leuk. Wist u dat...lees verder
 Lees meer •


"Eten van rauwe groente voorkomt beroerte"
Uit een promotieonderzoek van Linda Oude Griep van de Wageningen Universiteit, blijkt dat het eten van bijna 3 ons rauwe groente en fruit per dag het risico op het krijgen van een beroerte met ruim een derde afneemt. Lees meer •


Acrylamide in verhitte voeding
Acrylamide ontstaat tijdens de bereiding (bakken, frituren, grillen, roosteren, braden) van levensmiddelen in met name zetmeelrijke producten zoals aardappelen en granen bij temperaturen van rond de 180 graden. Acrylamide wordt gevormd door de reactie van suikers met het aminozuur asparagine (een bouwsteen van eiwitten).  Lees meer •


Gezonde voeding ook goed voor je hart, begin met een goed ontbijt met fruit

Eet ook voldoende groenten. Koolsoorten zijn niet alleen lekker maar ook zeer gezond voor je hart. Ze helpen het risico op een hartaanval te beperken.  Met name de ware gezondheidskampioen  broccoli (die ook helpt tegen bepaalde vormen van kanker).  Lees meer •


Minder kans op overgewicht met een goed ontbijt!

Het ontbijt is een erg belangrijke maaltijd. Het geeft u een flinke portie energie voor de gehele dag.
Wanneer u 's morgens opstaat, heeft u al uren niet gegeten (minimaal tien uur). Terwijl uw lichaam druk aan het werk was ‘s nachts: 
uw ademhaling, hart en spijsvertering lagen niet samen met u te slapen! Nee die waren gewoon aan het werk. Ze hebben geput uit uw energievoorraad, en die moet dus netjes weer worden aangevuld.

Probeer... (lees hier verder...).

 Lees meer •


Leef gezond met rawfood: recept: Rawfood pasta met verse kruiden en pesto
Leef gezond en eet wat de natuur u biedt. Gebruik liever nooit suiker (voorkom diabetes) neem natuurlijke zoetstoffen zoals agave siroop.
Probeer eens iets anders en maak een lekkere rawfood pasta met verse gezonde groenten en kruiden. Lees meer •


Overgewicht: Afvallen met blauwe bessen in het dieet
De blauwe bes helpt je met overgewicht want door het regelmatig eten van de bessen kun je mooi afvallen. Ze reduceren lichaamsvet. Uit een artikel dat kortgeleden verscheen in het magazine Food Chemistry bleek, dat een dieet met blauwe bessen een verminderde behoefte geeft aan inname van calorieën Lees meer •


Vijf kleuren per dag
Het National Cancer Institute in de Verenigde Staten adviseert om flink te variëren met de kleuren. Want elke kleur fruit bevat weer andere unieke super- gezonde stoffen. In de Verenigde Staten loopt daarom al jaren de voorlichtingscampagne '5 a day, the color way'. Hierin worden Amerikanen opgeroepen om zoveel mogelijk kleuren fruit en groenten te eten. Lees meer •


'Appels, druiven en peterselie tegen leukemie'

Uit onderzoek onder leiding van celbioloog Maikel Peppelenbosch van het Universitair Medisch Centrum GroningenApigenin, blijkt , een stof voor te komen in onder meer appels, druiven en peterselie,die de groei van twee typen leukemiecellen tegen gaan. .
 Lees meer •


De gezondste groenten van dit moment

Het is verstandig om veel te variëren met groente. Daarom in dit artikel een handig overzichtje van alle januari groenten, de gezonde effecten en een paar tips wat je er mee kunt doen.
 Lees meer •


Broccoli beschermt slagaders

Volgens onderzoekers van het Imperial College in Londen bevatten broccoli en daarmee verwante groentes, zoals alle koolsoorten, koolzaad, radijs, rapen, groene mosterd en waterkers, een chemische stof die bekend staat als sulforafaan, dat een specifieke bescherming tegen plaque vorming in de aders kan bieden door een bepaalde hartproteïne te activeren.
 Lees meer •


Welke voeding is goed voor je immuunsysteem?
Om het immuunsysteem te versterken, kun je je wenden tot allerlei vitaminepreparaten. Een andere mogelijkheid is de juiste voeding tot je nemen. Oftewel, welke producten kun je het beste eten om ziektes te voorkomen?
 Lees meer •


Tomaten stillen hongergevoel

Uit testen die gedaan zijn door de Britse Reading Universiteit, bleek dat tomaten een uitstekend middel zijn om het hongergevoel te stillen.
 Lees meer •


Tekort aan groente en fruit kan leiden tot slecht gezichtsvermogen

Britse onderzoekers beoordeelden de functies van groente en fruit bij de teruggang van leeftijdsgebonden oogdegeneratie (AMD). Groene bladgroente, wortels, meloenen, papaja’s, tomaten, paprika’s, bosbessen, pruimen, druiven en aubergines bevatten allemaal heilzame stoffen zoals antioxidanten, carotenoïden en luteïne die het risico op AMD met meer dan 30% kunnen verminderen.
 Lees meer •


MEER BERICHTEN:

<< Vorige<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >>Volgende >>

Design by W3layouts