Op deze pagina vindt u diverse rawfood recepten
Rawfood is plantaardige voeding (groente, fruit, noten, kiemen, zaden) welke niet verhit is boven de 40 graden Celsius, waardoor vele gezonde eigenschappen behouden blijven. Veel superfoods worden al eeuwen gebruikt door inheemse volkeren en hebben een bewezen positieve invloed op lichaam en geest.

Rawfood recepten:

Chocolade-mint taart



Korst:

1,5 kopje amandelen
1 kop ontpitte dadels
1/2 kop cacao poeder
1 theelepel puur vanille-extract
enkele theelepels water

Meng in de keukenmachine alle ingrediënten tot er een kneedbaar deeg ontstaat. Voeg 1-2 theelepels extra water indien nodig.
Druk het mengsel in een taartvorm stevig aan tegen de bodem en zijkanten. Zet de taartvorm even in de koeling.
Maak nu de vulling.

Vulling:

3 kopjes cashewnoten (ongebrand)
1 handje muntblaadjes
1 kopje water
1/2 kopje agave siroop
5 druppels essentiële mint olie
1 theelepel puur vanille-extract
Snufje Himalaya zout
3 eetlepels cacaoboter
3 eetlepels kokosolie

Doe alles (behalve de cacaoboter en de mint-olie) de keukenmachine tot een romig geheel ontstaat. Voeg nu 2 druppels mint olie toe en proef even, want het is erg sterk!  Indien u meer mintsmaak wenst kunt u meer druppels (of muntblaadjes) toevoegen Voeg nu als laatste de cacaoboter toe en meng alles nog even goed door.
Giet nu het mengsel in de eerder gemaakte kort en verdeel gelijkmatig over de taartvorm.
Koel de taart gedurende ten minste 6 uur, (of nog beter, 's nachts).
Garneer voor het serveren nog eventueel met wat cacaopoeder en  verse muntblaadjes.





Eet smakelijk!




 

 

2014 raw-foods.nl

Web Analytics