RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

Rawfood gazpacho

Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat en ook in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden.

250 g verse spinazie
6 rijpe tomaten
halve citroen
1 komkommer
2 lente uitjes
1 rode paprika
twee sinaasappels
3 el verse oregano
3 el verse tijmblaadjes
2 teentjes geperste knoflook
scheutje chili-olie
6 el olijfolie extra vergine
1 tl komijnpoeder
1-2 tl kurkuma
1 glas water
zeezout naar wens

Pers de sinaasappels en de citroen uit. Pureer met de andere ingrediënten in de keukenmachine of blender tot een gladde soep.
Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.

Weetje:
Al voor de Romeinse tijd maakten Spaanse herders een soort gazpacho, want gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.

Design by W3layouts