RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

Raw kruiden-kaas

Maak nu in een handomdraai een heerlijke raw kruiden"kaas".



1/2 kop cashewnoten (ongebrand, 12 uur geweekt)
1 theelepel bieslook
1 theelepel basilicum
1 theelepel oregano
1 teentje knoflook
1,5 eetlepel agar agar 
1/4 kop voedingsgist
1/4 kop citroensap
2 eetlepels tahin (of sesamzaad)
1 eetlepel uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel zout
1,5 dl water

Doe de cashewnoten, voedingsgist, citroensap, tahin, ui en knoflookpoeder, droge mosterd, zout en teentje knoflook in de blender.

Breng het water en agar-agar in een kleine pan aan de kook.
Zet het vuur lager en roer voortdurend  met een garde tot het volledig is opgelost (5 tot 10 minuten).
Voeg het mengsel bij de andere ingrediënten in de blender en pureer tot het volledig glad is (schraap langs de zijkanten van de blender als dit nodig is).
Voeg de bieslook, basilicum en oregano toe en roer dit door het geheel in de blender.
Giet het mengsel in een kom en zet het ca 2 uur in de koelkast.
Serveer in kleine plakjes. Heerlijk!

Design by W3layouts