RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

'Wortelen en broccoli beschermen tegen kanker'
Wortelen beschermen tegen hart-en vaatziekten en tegen kanker. Dit melden Ameriaanse wetenschappers.
De onderzoekers van het Center for Disease Control and Prevention in Atlanta, USA, beweren dat dat komt door de aanwezige carotenoiden in wortelen. Andere carotenoiden-rijke groenten zijn o.a. zoete aardappelen, pompoenen en winterpompoenen.Lees meer


Prachtige documentaire over het verbeteren van uw gezondheid: Raw in 30 dagen
Slechts weinig documentaires hebben de kracht en de macht om de wereld te veranderen en wakker te schudden, maar Raw in 30 Days is een van hen die dat wél doet.
Gefilmd in de Tree of Life Anti-aging Centrum in Patagonië, Arizona, laat deze documentaire-film de beproevingen en successen zien van een groep van alledaagse Amerikanen, die de helende en genezende resultaten ervaren van 30 dagen rawfood eten.Lees meer


Pompoen beschermt tegen kanker en hartziekten
Het vruchtvlees van de pompoen zit vol met betacaroteen, een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen tal van vrije radicalen die kankers veroorzaken. Vooral het risico op longkanker, kanker van de slokdarm en van de darmen vermindert door het eten van pompoenen.Lees meer


Groene bladgroente verbetert de slaap en geeft meer energie
Het eten van meer groene bladgroente helpt je beter te slapen en geeft je meer energie. Ook helpt het je lichaam om beter vitamines op te nemen door de aanwezigheid van eiwit, anti-oxidanten, vezels en mineralen. Lees meer


Granaatappels goed voor hart en seksleven
Volgens onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh verlaagt granaatappelsap de hoeveelheid vetzuren in het bloed. Vetzuren zorgen voor een verhoogde vetopname en verhogen het risico op diabetes II en hartkwalen. Granaatappels bevatten voorts heel wat antioxidanten die de genitaliën van voldoende bloed voorzien. Daardoor verbeteren ze ook het seksleven.Lees meer


Kurkuma vernietigt kankercellen
Uit onderzoeken van de universiteit van Leicester en wetenschappers van  het Cork Cancer Research Centre, is gebleken dat het bestanddeel Curcumine welke wordt verkregen uit de wortels van de kurkumaplant, resistente kankercellen kunnen helpen vernietigen.
Kurkuma staat ook wel bekend als geelwortel. Lees meer


Groente en fruit tegen diverse kwalen
De Engelse huisarts Dr. Rob Hicks heeft een boek geschreven waarin met name groente en fruit als remedie tegen diverse kwalen staan beschreven.
Ondanks het dunne wetenschappelijke bewijs, zegt Dr Hicks dat veel van deze "oma's huismiddeltjes" wel degelijk kunnen helpen bij diverse klachten en aandoeningen.Lees meer


Aardbeien beschermen het hart
Het elke dag eten van aardbeien verlaagt het risico op hart-en vaatziekten en beroertes.
Dit is de uitkomst van een studie van Universiteit van Oklahoma.Lees meer


'Superfood' waterkers, ontneemt tumor bloed en zuurstof waardoor deze niet meer kan groeien
Waterkers als medicijn tegen borstkanker. Volgens Britse wetenschappers van de universiteit van Southampton kan waterkers helpen in de strijd tegen borstkanker. De 'superfood' ontneemt de tumor alle bloed en zuurstof waardoor deze niet meer kan groeien. De bevindigen kunnen hoopgevend zijn in de strijd tegen borst-kanker.Lees meer


Meloen, kiwi, rozijnen goed voor de bloeddruk
Het eten van meloenen is volgens Amerikaans onderzoek goed voor de bloeddruk.
Vooral meloenen, zoals bijvoorbeeld een cantaloupe of een watermeloen, bevatten veel kalium.Lees meer


"Blauwe bessen remmen veroudering"
Blauwe bessen zijn verwant aan een antiverouderingselixer, wat veroorzaakt wordt door de aanwezige polifenolen, die zorgen voor een zichtbare verbetering van de gezondheid.
Volgens een onderzoek aan het Health Sciences Centre van de universiteit van Oklahoma hebben blauwe bessen meer gezonde voordelen, waaronder een verlaging van het cholesterol gehalte en bloedrukverlaging. Lees meer


'Antioxidant in grapefruit helpt tegen diabetes'
Het eten van grapefruits kan helpen bij de behandeling van diabetes. Dat is recent ontdekt tijdens een studie.
Volgens Yaakov Nahmias, onderzoeker van de Hebrew University of Jerusalem, kan Naringenin, een antioxidant die de grapefruit zijn bittere smaak geeft, hetzelfde werk doen als twee afzonderlijke medicijnen die momenteel gebruikt worden om diabetes type 2 te behandelen. Lees meer


Rauwe koolsoorten beschermen het best tegen kanker
Onderzoekers van Universiteit Warwick vergeleken het effect van verschillende koolsoorten tijdens en na het koken op concentraties van glucosinolates. Uit dit onderzoek bleek dat gekookte koolsoorten minder effectief tegen kanker zijn dan rauwe kool. Lees meer


Bessen verbeteren het brein
Een handje bessen per dag eten, helpt om het geheugen te verbeteren.
Felgekleurde bessen activeren een 'schoonmaakmechanisme' in het brein die bepaalde cellen, verantwoordelijk voor geheugenverlies, opruimen en recyclen. Lees meer


Jonge slablaadjes het meest gezond
Jonge slablaadjes, die nog niet helemaal volgroeid zijn, zijn het meest gezond.
Tevens zijn de blaadjes die het meeste zonlicht krijgen, gezonder dan andere blaadjes. Deze bevatten meer vitamine A, dat goed is voor de huid en de ogen. Lees meer


MEER BERICHTEN:

<< Vorige<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >>Volgende >>

Design by W3layouts