RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

Bewaarde broccoli blijft gezond
Broccoli en andere koolsoorten produceren glycosynolaten, gezondheidsbevorderende stofjes die vooral darmkanker zouden tegengaan. Maar zitten die stofjes nog in de kool als die enige tijd is bewaard?  Lees meer •


Kinderen eten alleen groenten en fruit als ouders dat ook doen
Wanneer ouders willen dat hun kinderen dagelijks hun portie groenten en fruit opeten, zullen ze zelf het goede voorbeeld moeten geven. Lees meer •


Groenten- en fruitconsumptie helpt oogziektes voorkomen
Uit een Europese studie die onlangs is gepubliceerd blijkt dat antioxidanten en voedingsstoffen uit groenten en fruit het netvlies beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht. Lees meer •


Brocolli, bosbessen, kiwi's meest gezonde voeding
Wat is gezond en wat niet? Om makkelijker overzicht te krijgen, hebben wetenschappers aan de universiteit van Yale een index opgesteld waarmee consumenten kunnen zien hoe gezond of ongezond iets is.  Lees meer •


Nieuwe paarse tomaat is extra gezond
Britse en Wageningse wetenschappers hebben een nieuwe, paarsgekleurde tomaat ontwikkeld. Lees meer •


Groente en fruit aanbiedingen week 43
Supermarktacties verse groenten en fruit in week 43.
Veel acties met kool, appelen en druiven. Lees meer •


Mega-pompoen breekt Europees record
Twee broers uit het Verenigd Koninkrijk hebben een gigantische pompoen gekweekt die 660 kilogram weegt. De vrucht moest met een vorkheftruck naar een pompoententoonstelling worden gebracht, meldde de Britse krant The Daily Mail maandag. Lees meer •


Wereldveganismedag 1 november
Veganisme is een levensovertuiging op basis van compassie en mededogen.Veganisme is geen voedingsleer zoals men vaak denkt. Veganisme gaat veel verder. Lees meer •


Allerzoetste paprika komt eraan
Enza Zaden verwacht in maart 2009 beperkte hoeveelheden zaad van haar nieuwe zoete, groene paprikaras op de markt te brengen. Het paprikaras is uniek omdat het ras op het moment van doorkleuren suikers aanmaakt en een zoete smaak krijgt. Lees meer •


Gezonde kleuren op je bord
Een bord vol groenten in alle kleuren van de regenboog oogt mooi, scherpt je appetijt en is ook gewoon gezond. Zo'n culinair schilderij bevat immers massa's antioxidanten die je beschermen tegen - onder meer - veroudering. Lees meer •


Amerikaanse rawfood expert “David Wolfe” geeft lezing in Amsterdam
David Wolfe, een internationaal erkende spreker op het gebied van “rawfood” en super voeding, geeft op zondag 2 november een lezing in de Muiderkerk in Amsterdam. Wolfe is autheur van diverse boeken en geeft wereldwijd lezingen, seminars en retraites Lees meer •


Nieuw: de kiwibes
"Het zijn letterlijk en figuurlijk kiwi’s, maar je kunt ze met schil en al eten. Je hoeft ze dus niet te schillen of leeg te lepelen. Bovendien schijnen er zelfs nog meer vitamines in te zitten dan in een gewone kiwi."
 Lees meer •


Knoflook uit Siberie

Oorspronkelijk is knoflook afkomstig uit Siberië. Supergezond en ook erg lekker.

 Lees meer •


Exotische Limoentaart
Exotische Limoentaart helemaal uit Belgie
aandacht aan een leuke site!
 Lees meer •


Gewoon simpel raw

Voorstukje van een langer filmpje over de gezondheid van het raw food dieet.

 Lees meer •


MEER BERICHTEN:

<< Vorige<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >>Volgende >>

Design by W3layouts