RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

Stevia wel gezonder dan suiker, maar helaas nog geen concurent

Voor het gewas Stevia lijkt de toekomst hoopvol. De plant, die soms te koop is onder de naam Honingkruid, bevat een natuurlijke zoetstof die ongeveer 300 keer zoeter smaakt dan suiker, maar calorie vrij is.
Het struikachtige gewas uit Zuid-Amerika bevat zoetstoffen waarvan de meest voorkomende component 300 keer zoeter smaakt dan suiker.Lees meer


Fruit en groente onnodig duur

Mensen die (regelmatig) rawfood eten letten op hun gezondheid en dus op wat ze eten.
Helaas wordt de prijs van groente en fruit door supermarkten kunstmatig hoog gehouden, blijkt uit recent onderzoek door gezondheidswetenschapper Wilma Waterlander. Lees meer


Blauwe bessen ook goed voor de darmen

Volgens onderzoekers van de Universiteit in Milaan, blijkt dat het dagelijks drinken van sap met wilde blauwe bessenpoeder het niveau van gunstige bifidobacteriën in de darmen vergroot.
"Het resultaat van dit onderzoek veronderstelt dat regelmatige consumptie van blauwe bessen gunstig is voor de samenstelling van de intestinale microbiota, meer in het bijzonder voor de bifidobacterie, die behoort tot een van de meest gezondheids bevorderende bacteriegroepen", aldus de onderzoekers.Lees meer


Stevia, de natuurlijke en gezonde zoetstof

Stevia is een 100% natuurlijke zoetstof die bovendien in tegenstelling tot suiker en aspartaam, niet slecht is voor de gezondheid. Integendeel, Stevia heeft vele gezondheidsvoordelen.

Stevia komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt gemaakt uit de bladeren van het kruid Stevia Rebaudiana Bertoni en is 100 % natuurlijk.Lees meer


Groene smoothies voor een goede gezondheid

Groene smoothies en natuurlijk ontgiften brengen uw lichaam weer in goede gezondheid.
Help uw lichaam een handje! Maak lekkere en gezonde voeding voor uw zelf klaar.
In de natuurgeneeskunde veronderstelt men dat, hoewel het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen en over natuurlijke manieren om zich te ontdoen van gif- en afvalstoffen door de lever en de nieren, dit vermogen, in het geval van een teveel aan dergelijke stoffen, ondersteund kan worden door ontgiftingstherapieën en met goede biologische (vegetarisch) natuurvoeding.
Lees meer


Kraak eens wat vaker een walnoot

Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen en goede vetten.
Bovendien zijn walnoten "rauwe" noten. Ze worden net als pecannoten niet gebrand en zijn dus uitstekend geschikt voor de rawfood-keuken!
Lees meer


Wereld-veganismedag 1 november; zijn rawfoodisten veganisten?

Zijn rawfoodisten veganisten? Of zijn veganisten rawfoodisten?
Allebei ja en allebei nee.
Een veganist eet per definitie 100% plantaardig en kan daarnaast kiezen voor het rawfoodisme, wat uiteraard ook geheel plantaardig is.

Daarnaast kan een rawfoodist kiezen om naast haar/zijn 100% plantaardige voedingskeuze ook op andere gebieden plantaardig te leven. Echter dat is bij rawfoodisten geen stelregel. Lees meer


Koop nu kaarten voor David Wolfe (30 oktober, Hoofddorp)

Op zondagmiddag 30 oktober komt David Wolfe naar Hoofddorp, Hotel Schiphol A4 voor zijn wervelende en energieke Extreme health seminar (“Where Success meets Health”). De vorige edities van lezingen in Nederland waren vroegtijdig helemaal uitverkocht, op dit moment zijn er reeds meer dan 300 reserveringen!Lees meer


Rauwe bietjes: supergezond!

Wist u dat rode bieten zeer goed rauw gegeten kunnen worden?
Heerlijk om bijvoorbeeld een salade mee te maken of bietensap met wortel en appel.
Bovendien zijn (rauwe) bieten supergezond.
Lees meer


Gedroogde pruimen hebben de meeste antioxidanten en zijn goed voor uw botten

Bekend was al dat pruimen zeer goed zijn tegen obstipatie en een gezonde stoelgang bevorderen. Door de vezels die het bevat wordt de darmwerking gestimuleerd.
Volgens onderzoekers van de Florida State University is gebleken dat het eten van gedroogde pruimen ook een helend effect op de botten heeft en osteoporose kan voorkomen.
Lees meer


Rawfood-goeroe David Wolfe komt naar Amsterdam en u kunt daar bij zijn!

Altijd al bij een seminar van rawfood-expert David Wolfe willen zijn? Dan is dit uw kans.
Op zondagmiddag 30 oktober komt David Wolfe naar Amsterdam voor zijn wervelende en energieke Extreme health seminar (“Where Success meets Health”). De vorige edities van lezingen in Nederland waren vroegtijdig helemaal uitverkocht, op dit moment zijn er reeds meer dan 300 reserveringen
Lees meer


Kans op beroerte lager door groente en fruit

Onderzoekers van de universiteit van Wageningen bestudeerden 20.000 volwassenen, daaruit blijkt wie veel fruit en groenten met wit vruchtvlees eet, minder kans loopt op een beroerte.Lees meer


Geef uw kind op een leuke manier fruit, maak er een keer ijsjes van!

Om uw kind gezond ijs te laten snoepen, is er een heel handige manier.
Pureer zachtfruit (aardbeien, bramen, kiwi, frambozen of blauwe bessen) en voeg hier steviakruid of agavesiroop aan toe.Lees meer


Rauwe broccoli supergezond en u maakt er een heerlijke salade mee

Broccoli is een groente die rauw geweldig smaakt.
Maar het is niet alleen de smaak die broccoli zo populair maakt, het is met name ook zijn gezondheids-imago. Broccoli is supergezond zelfs.Lees meer


Olijfolie beschermt het lichaam en geschikt voor de rawfood keuken

Uit onderzoek van de Universiteit van Bordeaux onder 7625 Fransen van 65
jaar en ouder, blijkt dat mensen die regelmatig olijfolie gebruiken, 41
procent minder kans hebben op een hartaanval dan mensen die nooit
olijfolie gebruiken. Andere factoren als diëten, sporten en gewicht
werden meegerekend.Lees meer


MEER BERICHTEN:

<< Vorige<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >>Volgende >>

Design by W3layouts