RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

Met biologisch voedsel leef je langer en gezonder

De grootste studie die tot dusver werd uitgevoerd naar de effecten van biologisch gekweekt voedsel, geeft aan dat hier inderdaad sprake is van producten die veel goede ingrediënten bevatten en waarmee je langer leeft. Dat schrijft de Sunday Times op basis van een Europees onderzoek dat vier jaar duurde en 15 miljoen euro kostte. Lees meer •


Fruit koelt lichaam af

Als het warm is, transpireer je meer om de hitte uit je lichaam te verdrijven. Daardoor drinken we liters water en andere koele drankjes. Wat eigenlijk niet eens zo slim is want je kunt je lichaam veel beter afkoelen door warme drankjes, zoals thee, te drinken. Maar wist je dat je je lichaam en huid ook kunt afkoelen door fruit?  Lees meer •


Risico’s microbiële besmetting van onbewerkte groente en kant-en-klare gemengde salades laag

De kans dat voorverpakte gemengde salades uit Nederlandse supermarkten de bacterie Campylobacter, Salmonella, E. coli O157 of Listeria monocytogenes bevatten is gering (minder dan 0,26 procent). Geschat is dat per jaar circa 22 mensen ziek worden door Campylobacter na het eten van deze producten. Dit is een fractie van het geschatte aantal mensen die ziek worden van Campylobacter nadat zij kip hebben gegeten (circa 12.000(!) per jaar). Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).  Lees meer •


Druivenextract remt gastritis
Onderzoekers van de Clemson University hebben verschillende druivenextracten gevonden waarvan de bestanddelen doeltreffend zijn bij het remmen van de Helicobacter pylori, een van de belangrijkste oorzaken van gastritis bij de mens.
Gastritis is een ontsteking van het maagslijmvlies. Gastritis veroorzaakt een branderig gevoel, het zogenaamd 'zuur', het is echter geen maagzweer. Lees meer •


Wortelen en bladgroenten helpen borstkanker voorkomen

Vrouwen zouden ervan overtuigd moeten worden dat zij niet beknibbelen op salades. De natuurlijke plantaardige pigmenten die wortelen hun oranje en bladgroenten hun groene kleur geven kunnen ook helpen om borstkanker te voorkomen, vooral bij vrouwen die roken, volgens een recente publicatie in het International Journal of Cancer. Lees meer •


Knoflook kan dodelijke gevolgen van blootstelling aan asbest verminderen
Uit publicaties vanuit India blijkt dat de schadelijke gevolgen van asbest kunnen worden verlaagd met een eenvoudig huismiddeltje, te weten knoflook. Knoflook heeft de mogelijkheid, zo is bekend gemaakt, om kankerverwekking bij asbest te verminderen.  Lees meer •


Gezondheidsscore moet consument helpen
Een Amerikaanse retailer heeft een scoresysteem aan producten gehangen op basis van voedingswaarde. Het systeem moet gezondheidsbewuste consumenten helpen verantwoorde aankopen te doen. Lees meer •


Granaatappelsap verhoogt potentie
Wie kampt met erectieproblemen hoeft volgens Amerikaanse onderzoekers niet meteen naar medicatie te grijpen. Dagelijks een glas granaatappelsap drinken kan ook wonderen doen. Het sap is namelijk rijk aan antioxidanten. Die stimuleren de bloedtoevoer naar de penis en kunnen zo erectieproblemen aanzienlijk beperken of zelfs de wereld uit helpen, zo ontdekten de vorsers. Lees meer •


Veel groenten en fruit werkt alleen bij niet-rokers goed tegen dikkedarmkanker
Mensen die veel groente en fruit eten, blijken 20 tot 25% minder kans te hebben op het ontwikkelen van dikkedarmkanker dan mensen die dit weinig doen. Dit geldt echter alleen voor mensen die niet roken.  Lees meer •


Minder kinderkanker met regelmatig groente en fruit
Het regelmatig eten van groente en fruit, zoals bananen en sinaasappelen, gedurende de eerste twee levensjaren vermindert de kans op leukemie met 50% bij kinderen tussen de 2 en 14 jaar.
 Lees meer •


Sinaasappel, mango, peer en broccoli: meeste vezels
Wie van fruit houdt en van vezels doet er goed aan sinaasappels te eten. Ook de mango en de peer zijn in dit opzicht niet te versmaden. Deze vruchten bevatten per portie meer dan drie gram vezels.
 Lees meer •


Zonnebloempitten ontkiemen: simpel, gezond en lekker
Een heel jaar door kunnen zaden tot ontkieming worden gebracht. Nagenoeg alle eetbare zaden en pitten kunnen gebruikt worden voor ontkieming.  Lees meer •


Bramen en granaatappels: best opneembare antioxidanten
Een studie van de Cornell Universiteit geeft aan dat bramen een groter voordeel hebben dan bosbessen vanwege de antioxidanten, wat te wijten is aan de manier waarop menselijke cellen voedingsstoffen van vruchten opnemen. Dr Rui Hai Liu van de Cornell Universiteit heeft een cellulaire test ontwikkeld om de absorptie van antioxidanten uit voeding in de cellen te meten. In een recente studie heeft Dr Liu 25 veel voorkomende vruchten getest.  Lees meer •


Druivenpittenextract bestrijdt leukemie
Volgens onderzoekers aan de universiteit van Kentucky heeft extract van druivenpitten de kracht om in het laboratorium leukemiecellen te doden. Zij vonden dat binnen 24 uur 76% van de cellen gedood waren na blootstelling aan het extract. Ook onderscheiden de onderzoekers het celsignaal dat voorkomt in dit traject van oorzaak en gevolg, zij ontdekten dat het extract JNK, een proteοne dat de celdoding reguleert, activeert.  Lees meer •


Frambozen en bosbessen maken je slimmer
Het ingrediënt resveratrol in o.a. frambozen en bosbessen stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor je beter kunt nadenken. Dat blijkt uit recent onderzoek.  Lees meer •


MEER BERICHTEN:

<< Vorige<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >>Volgende >>

Design by W3layouts