RAWFOOD NIEUWS - INFO - WETENSWAARDIGHEDEN - EVENTS

Suiker is verslavend, ziekmakend en zelfs dodelijk
In bijna elk voedselproduct in de supermarkt zit toegevoegde suiker. Gemiddeld wordt er 17 theelepels per dag per persoon aan toegevoegde suiker gegeten en gedronken. Dat is 45% meer in vergelijking met 30 jaar geleden. Lees meer •


Rawfood, rauwe voeding, Eten met rauw voedsel, geheel plantaardig
Het rawfood-dieet wordt puur gegeten zonder toevoegingen van kunstmatige kleurstoffen of e-nummers en wordt niet gekookt gestoomd of gebakken.
Het is niet nodig dat u de hele dag aan de rawfood zou moeten, maar als u het grootste deel voor rawfood gaat, dan bent u aardig bezig met gezondheid.
Sommige zaken moet u niet rauw gaan eten. (giftig)
 Lees meer •


Moeder Francis Kenter, een intelligente vrouw die het beste wil voor haar kind

Francis Kenter is zich enorm bewust van de gevaren van ons fabriekvoedsel en ging op zoek naar echt voedsel. Voedsel dat nog zuiver is. Als reden om de gezondheid van haar kinderen te willen waarborgen.
Een lange weg voor Francis want ze krijgt van iedereen enorm op haar kop. Niemand neemt echt de tijd te luisteren naar wat ze precies zegt. De meeste mensen hebben het oordeel al klaar of praten elkaars oordeel wel na. Lees meer •


1 november Wereld veganismedag

Een dag waarop er wordt stilgestaan bij het wereldwijde veganisme.
Het wordt gevierd van Australie tot de Verenigde Staten en van Duitsland tot Azie.
Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardige levensstijl.
 Lees meer •


David Wolfe, charismatisch spreker en raw-superfood deskundige

David Wolfe (6 augustus 1970) bijgenaamd "de rockster van de Superfoods" of "Superfood-Goeroe" heeft meer dan 16 jaar ervaring  en kennis van de innerlijke werking van het menselijk lichaam.
David is een echte levende meester op de weg naar steeds hogere niveaus van natuurlijke schoonheid, stralende gezondheid en piek-prestaties.
Op zondagmiddag 4 november komt David Wolfe naar Amsterdam.
 Lees meer •


De kracht van Goji bessen op een goede gezondheid

De Goji Bes is een oranje-rood vruchtje dat groeit aan een inheemse Chinese struik. In Azie wordt de goji-bes al eeuwen lang gegeten.

Goji bessen spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunst. Ze versterken het immuunsysteem, verbeteren de oogfunctie en beschermen de lever. Ook bevorderen ze de spermaproduktie en verbeteren ze de bloedsomloop. Ook zouden ze een belangrijke anti carcinogene werking hebben. Dit wil zeggen dat ze helpen het ontstaan van kanker te voorkomen. Dit zijn enkele van de positieve eigenschappen van de Gojibes.
 Lees meer •


Rawfood is geen konijntjesvoer

Maak een lekker taartje van rawfood!

Echt simpel rawfood-recept en altijd wat in huis!

Raw limoen/avocado taartje Lees meer •


Rawfood ontbijt

Bij het wakker worden na de nacht is het uren geleden dat men voor het laatst iets gegeten of gedronken had.
De hersenen moeten gevoed worden voor een goede concentratie en om informatie ook goed op te nemen.

Uiteraard heeft ook de rest van het lichaam weer dringend vocht (vooral vocht!) en voedsel nodig na al die uren van de avond en de nacht niks te hebben gehad.
Hoog tijd dus om nieuwe krachten op te doen voordat de dag echt gaat beginnen. Lees meer •


Vetvrij eten is echt geen optie

Vetten zijn belangrijk voor het voorkomen van ontstekingen, goed voor de bloedsomloop, en belangrijk voor de hersenontwikkeling. Vetvrij eten is dus geen optie!

Goede vetten opnemen in uw voeding. Hiermee helpt u uzelf in de bestrijding van onder andere kanker.
Veel gezonde nutriënten, zoals onder meer bepaalde vitamines, caroteen  e.d.. in de voeding zijn alleen in vet oplosbaar en worden daarom alleen samen met vetten goed door het lichaam opgenomen.
Vandaar dat het zo belangrijk is om plantaardige vetten toe te voegen. Lees meer •


Het ene Stevia-product is het andere niet

Sinds de Europese Commissie op 11 november 2011 de zoetstof Stevia heeft vrijgegeven voor voedingsproducten komen er steeds meer producten met Stevia op de markt.

Stevia is ook wel bekend als Stevioside extract of rebaudioside. Stevia is zeer populair als zoetstof omdat het zeer weinig calorieën bevat (1 theelepel bevat slecht 0,0001 Kcal).  Lees meer •


Rawfood gazpacho

Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat en ook in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. Lees meer •


Raw kruiden-kaas
Maak nu in een handomdraai een heerlijke raw kruiden"kaas". Lees meer •


De smaak van fruit, groenten, noten en zaden

Rawfood, supergezond en steeds meer "in" en dat is maar goed ook.
Onze supermarkten liggen helaas vol met gesuikerd en ongezond voedsel.
Lees de verpakking maar eens en zie hoeveel (wit) suiker en bewerkt voedsel (E-nummers) de voedingsproducten hebben.
Maak kleine stapje met rawfood, zo moeilijk is het niet om er mee te beginnen. Lees meer •


Wilt u afvallen? Eet noten!

Recent onderzoek aan de universiteit van Lousiana heeft aangetoond dat mensen die regelmatig noten eten zoals amandelen, cashewnoten en pistachenoten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille hebben dan wie dat niet doet.

Het eten van noten verlaagt ook de kans op hart-en vaatziekten, diabetes type 2 en het metabool syndroom. Experts raden dan ook aan om dagelijks drie eetlepels noten te eten. Lees meer •


Gouden huid tint creëer je met extra fruit en groenten!

Op de Universiteit van St Andrews worden veel onderzoeken verricht en testen gedaan met voeding.
Zo bleek uit een onderzoek van 7 maart jl. de impact van de oranje en rode pigmenten in fruit en groenten.

Uit onderzoek onder jongeren is gebleken dat er een mooi "gouden" tint ontstaat in het gezicht al binnen enkele weken (!)  door het eten van extra porties groenten en fruit (meer dan 5x per dag). Lees meer •


MEER BERICHTEN:

<< Vorige<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >>Volgende >>

Design by W3layouts